top of page

AKTIVITETER I REGIONEN

Regionen er full av spennende opplevelser. Her er en liste med aktiviteter og opplevelser du bør få med deg. Ta gjerne en titt på hjemmesidene til turistkontorene rundt Mjøsa: Gjøvik, Lillehammer og Hamar.

Skibladner

Skibladner er verdens eldste operative hjuldamper i rutegående trafikk, og ble bygget i perioden 1854–1856. Som gjest på Sveastranda får du spesialpris på kveldsavganger tirsdag, torsdag og lørdag. Reis 2 for 1!

Totenbadet

Innendørs badeland med sklier, boblebad,  25 meters badebasseng
med stupetårn osv. Billetter kan bestilles her :https://visitinnlandet.screenbooking.com/Tours/1187/Start

Gjøvik Klatrepark

Gjøvik Klatrepark er en ny klarepark i Gjøvik. Gjøvik klatreparks løyper er tilpasset alle komfortsoner, for de som trives best nærme bakkeplan og de som trives best i høyden. Kanskje du tør å utfordre deg selv? Den lengste zip-linen er hele 240 meter lang, og tilbyr både fart, adrenalinkick og flott utsikt over hele Øverby. 

Trampolinepark Gjøvik

Skyland Trampolinepark er et sted hvor barn og voksne kan utfordre seg akrobatisk på trampoliner, skumgrop, tumbletrack med mer.

IMG_6098 2.HEIC
Gjøvik Olympiske fjellhall

Gjøvik Olympiske Fjellhall ble bygd for å huse ishockeykamper under de syttende olympiske vinterleker i 1994.Fjellhallen er verdens største publikumshall i fjell.  Her arrangeres konserter, messer og forskjellige idrettsarrangement.

Hunderfossen familiepark

Hele Norges Eventyrpark med aktiviteter for barn i alle aldre.  Kun 45 minutter å kjøre fra Sveastranda Camping. Klikk her for å kjøpe billetter.

Vitensenteret Innlandet

Vitensenteret Innlandet på Gjøvik er et sted hvor barn, unge og voksne kan utforske aktiviteter og eksperimenter i naturvitenskap, teknikk og matematikk. Alle lekende, nysgjerrige og lærevillige barn, unge og voksne mellom 0 og 100 er velkomne. Online bestilling av billetter på: https://visitinnlandet.screenbooking.com/tours/1219?fbclid=IwAR0q30MC1xgaLXcrbrF-cSCMcommNvuU5GLG-RB5vNbV9ic7regh1krV8d8

Dokkadeltaet Nasjonale Våtmark

Våtmarkssenteret er et naturinformasjonssenter som har mange ulike arragementer gjennom året.

Dokkadeltaet.jpg
Lekeland

Lekeland er et sted hvor barn kan leke i trygge omgivelser,mens de voksne kan kose seg i kaféen eller leke med barna i lekekonstruksjonene.

Badstu i Fredevika

I badstua kan du få en heit opplevelse i kontrast til det ofte noe mer kjølige Mjøsbadet. Huset har fantastisk utsikt mot Mjøsa og store vinduer dekker hele forsiden av badstua

aj-940.jpeg
FASTLAND FRILUFTSBAD

Fastland er åpent hele sommeren og gratis å bruke. Bassenget er cirka 200 meter på det lengste og er omgitt av store gressplener. Her finner du et 10 meter høyt stupetårn, barnebasseng, flytebrygge, sandvolleyballbane, skateboardrampe, tennisbaner, lekeapparater, griller, benker og bord i naturskjønne omgivelser.

last ned.jpg
FUN PADEL GJØVIK

Fun Padel Gjøvik tilbyr 6 fantastiske panoramic padelbaner. Hallen i Gjøvik er helt ny og ligger kun 15 minutter unna campingen. Alt av utstyr kan kjøpes/leies.

Fun Padel Gjøvik.jpg
Museer

Besøk kulturhistoriske museer og friluftsområder: Gjøvik gård, Eiktunet, Stenberg på Toten og Mjøssamlingene på Minnesund.

Maihaugen

Maihaugen er et friluftsmuseum med 200 bygninger, utstillinger, spisesteder og opplevelser for folk i alle aldre. Museet er åpent hele året,med størst aktivitet i friluftsmuseet i sommersesongen. Maihaugen ligger på Lillehammer og er Norges største museum utenfor Oslo.

Foto: Ian Brodie
Olympiaparken på Lillehammer

Besøk Lysgårdsbakkene! Ta heisen opp til toppen av bakken og nyt den fantastiske utsikten over Lillehammer og Mjøsa.

Bob- og akebane

Dette er den eneste bob- og akebanen i Skandinavia. Barn fra 10 år, som har med en forelder, kan være med og kjøre. Moro for hele familien! Bob- og akebanen ligger ved Hunderfossen, 15 km nord for Lillehammer sentrum.

Prøysenhuset

Prøysenhuset er et nasjonalt kulturhus som skal minne, hedre og aktualisere Alf Prøysens forfatterskap. Inne i huset finner man Kafé Julie, en innholdsrik prøysenbutikk, utstilling, Prøysenscena og flere aktivitetsrom.

prøysenhuset.jpg

KONTAKT OSS

ÅPNINGSTIDER

RESEPSJON

Hver dag: 0900-2100 (helårsåpent)

Sommerferie/langhelger: 0900-2200

Juli: 0800-2200

KOLONIAL

Mai-September: 0900-2100  

Sommerferie/langhelger: 0900-2200

Juli: 0830-2200

Butikken er stengt fra oktober-april.

Den kan åpnes ved forespørsel.

bottom of page